Cauti o clinica RMN in Bucuresti, cu aparatura de top, echipa medicala profesionista si totodata cu preturi accesibile?

ISTORIC

Clinica RMN Biomed Scan este o clinica specializata doar in investigatii de imagistica prin rezonanta magnetica – iRM, cu o experienta extrem de vasta in patologiile abordate (Rmn cerebral, Rmn coloana, Rmn articulatii, Rmn genunchi, Rmn extremitati, RMN pelvis, Angio rm, si multe altele).

APARATURA

Echipamentele folosite sunt din gama celor mai performante – General Electric, cu rezonanta magnetica atat de 1,5 Tesla cat si de 3 Tesla. De altfel, suntem printre putinele centre medicale RMN private din Bucuresti care au in dotare un aparat RMN de 3 Tesla (modelul GE Signa HDxt), cu preturi foarte accesibile.

SERVICIILE NOASTRE

Te ajutam cu efectuarea examinarilor prin rezonanta magnetica atat cu bilet de trimitere prin Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, cat si contra cost, la cele mai mici preturi din piata. De asemenea, efectuam iRM si pentru asiguratii societatilor de asigurare partenere din Romania, precum Allianz, Asirom, Europ-Assistance, Signal iDuna.

IMPORTANT !

Plata investigatiilor RMN poate fi facuta si in rate daca ai Card Avantaj (de la Credit Europe Bank) sau card Star Credit (de la Banca Transilvania).

Echipa medicala este formata din medici primari si specialisti, asistenti-operatori cu inalta calificare si, mai presus de toate, cu o vasta experienta in domeniu investigatiilor prin rezonanta magnetica.

Accesul la clinica de imagistica RMN Biomed Scan este extrem de facil, fiind pozitionati langa statii de transport in comun si metrou (vezi detalii aici).

Clinica iRM este acreditata si certificata conform standardului ISO 9001:2008.

Te asteptam cu drag. Suna acum pentru o programare rapida!

Ce este RMN-ul

Scanarea RMN (sau IRM) este o tehnică a imagisticii medicale care utilizează câmpuri magnetice puternice, undele radio și un computer pentru a produce imagini ale structurilor corpului. Este o metodă de investigație paraclinică ce aduce informații semnificative anatomice (referitor la structura regiunii examinate), dar și informații fiziologice (referitor la funcțiile corpului).

Uneori, RMN vine în completarea altor investigații, de exemplu când examinarea CT nu este concludentă pentru stabilirea unui diagnostic sau nu oferă un răspuns complet.

Ce presupune investigația RMN? Este periculoasă pentru sănătate?

Scanerul pentru IRM este un tub înconjurat de un magnet de dimensiuni apreciabile de formă cilindrică. Pacientul este plasat pe un pat mobil care se introduce în magnet.

Scanarea IRM este o tehnică nedureroasă care are avantajul că nu folosește razele X, așadar nu expune pacientul la radiații. Nu există riscuri sau efecte secundare cunoscute ale unei scanări IRM, în schimb există multiple beneficii. Acestea se referă în special la exactitatea în detectarea de anomalii structurale, de compoziție și de funcționare ale corpului și la faptul că investigația poate fi repetată de oricâte ori este nevoie.

Lipsa iradierii este importantă mai ales pentru persoanele tinere, femeile însărcinate și pentru persoanele ce trebuie să urmeze screening repetat pentru monitorizarea unei boli;

Denumirea RMN – Rezonanță Magnetică Nucleară – a fost înlocuită mai nou cu IRM – Imagistică prin Rezonanță Magnetică – pentru a elimina confuzia și a nu induce temerea că acest tip de investigație ar putea fi periculos datorită unor radiații nucleare.

Cum se desfășoară investigația RMN

În timpul examinării, pacientul este întins pe spate pe masa echipamentului. Masa va aluneca în interiorul unui dispozitiv de forma unui tunel care conține magnetul.
În interiorul magnetului, pacientul va auzi și va simți aerul oxigenat, pompat de o instalație specială. De asemenea, se mai aud diferite zgomote care sunt rezultatul examinării. Se vor folosi dopuri pentru urechi pentru a reduce zgomotul.
Este foarte important ca pacientul sa nu miste in timpul scanarii. In timpul efectuarii testului, pacientul este izolat in camera de examinare, insa este supravegheat prin intermediul unei ferestre transparente. Pacientul comunica, cu medicul sau operatorul asistent prin intermediul unui microfon.

Este nevoie să aduceți toate documentele medicale legate de zona de interes, extrasele post operatorii, datele examinărilor precedente (RMN, filme, ecografii, CT, etc). Pacientul va semna un document prin care înțelege riscurile efectuării iRM și este de acord să efectueze investigația. Pacientul va scoate de pe corp toate obiectele de metal (dispozitive pentru auz, plăci dentare, orice tip de bijuterii, ceasul și agrafele de păr), deoarece există riscul ca aceste obiecte să fie atrase de către magnetul folosit pentru efectuarea RMN. Pacientul se dezbracă în funcție de aria pe care se efectuează examinarea și va folosi un halat oferit de clinică. În cazul în care se permite păstrarea parțială a unor haine, pacientul trebuie să golească buzunarele de monede, telefoane sau carduri (cărți de credit sau carduri ATM) cu benzi magnetice inscripționate, deoarece prin investigația RMN se pot demagnetiza.

RMN – contraindicații

Există unele contraindicații și reguli de care ținem cont la fiecare pacient:

  • persoanele care au stimulator cardiac (pacemaker) nu pot face examinare IRM;
  • anumite proteze auditive nu sunt compatibile cu scanarea în câmpul magnetic;
  • unele materiale metalice de osteosinteză (ca urmare a unor fracturi) nu sunt compatibile cu IRM;
  • deoarece există pericolul ca acestea să fie atrase de către magnet, clip-uri mai vechi montate pentru tratarea unor anevrisme pot să nu fie compatibile cu examinarea IRM;
  • IRM este de evitat în primul trimestru de sarcină
Pacienții care au orice materiale metalice în interiorul organismului trebuie să informeze medicul sau personalul de specialitate înainte de examinare. Materiale metalice sau materiale străine (protezele articulare, plăci metalice osoase, dispozitive protetice etc.) pot denatura în mod semnificativ imaginile obținute prin scanare IRM.

Intrebari frecvente

Dacă am asigurare medicală, pot beneficia gratuit de consultații și investigații RMN?

Da. Te ajutăm cu efectuarea examinărilor RMN atât cu bilet de trimitere prin Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, cât și contra cost, la cele mai mici prețuri din piață.

Avem parteneriat cu CASMB, SIGNAL IDUNA, ASIROM, ALLIANZ ȚIRIAC, EUROP ASSISTANCE, GENERALI.

Ce înseamnă Rmn nativ?

Investigația prin RMN se poate face nativ (fără substanță de contrast) sau cu injectare de substanță de contrast. Aceasta se administrează de regulă intravenos, fără a fi o experiență dureroasă sau neplăcută. Substanța de contrast ajută medicul radiolog, aducând informații prețioase în vederea obținerii unui diagnostic radiologic de calitate. Este foarte importantă în funcție de patologia investigată.

Ce substanță de contrast se folosește și cum se administrează?

Rolul substanței de contrast este de a determina mărirea contrastului natural al vaselor sanguine şi al organelor interne, ceea ce are drept rezultat un diagnostic corect.

În cazul în care este necesară utilizarea unei substanțe de contrast, aceasta va fi administrată la nivelul venelor periferice ale brațului pacientului. Cel mai utilizat contrast în IRM este cel care are în componenţă gadolinium, pentru că acesta are efectul de relaxare cel mai mare.

Este periculoasă substanța de contrast?

Cea mai utilizată substanță de contrast în IRM este cea care are în componenţă gadolinium, pentru că acesta are efectul de relaxare cel mai mare. Eliminarea este integral renală, timpul de înjumătăţire fiind de 90 de minute.

În urma efectuării unei investigații RMN, pot rămâne în corpul pacientului cantități mici de substanță de contrast cu gadoliniu. Nu s-a dovedit că retenția de gadoliniu dăunează pacienților cu funcție normală a rinichilor, iar beneficiul unui diagnostic precis depășește cu mult orice risc potențial.

Nu se administrează substanța de contrast decât pacienților care au această recomandare de la medical specialist și au analizele de sânge (uree și creatinină) în limite normale.

Ce afectiuni sunt diagnosticate cu ajutorul RMN-ului?

Afectiuni neuronale: Anevrisme ale vaselor cerebrale
Tulburări ale ochiului și urechii interne, Scleroză multiplă, Tulburări ale măduvei spinării, Accident vascular cerebral, Tumori, Leziuni cerebrale cauzate de traume

Afectiuni cardiace si vasculare precum: Dimensiunea și funcția cavitatilor inimii, Grosimea și mecanica contractiei inimii, Amploarea daunelor cauzate de atacuri de cord sau boli de inimă, Probleme structurale la nivelul aortei, cum ar fi anevrismele sau disecțiile, Inflamațiile sau emboliile vaselor de sânge

Afectiunile articulatiilor si oaselor precum: Anomalii articulare cauzate de leziuni traumatice, Anomalii ale discului la nivelul coloanei vertebrale, Infecții osoase, Tumori ale oaselor și țesuturilor moi

Afectiuni ale organelor interne abdominale precum cele localizate la nivelul Ficatului și caile biliare, Rinichi, Splină, Pancreas, Uter, Ovarele, Prostata

Cand se foloseste CT si cand RMN?

Dacă aveți nevoie de o imagine mai detaliată a țesuturilor moi, a ligamentelor sau a organelor, medicul dumneavoastră vă va sugera de obicei un RMN.

Dacă aveți nevoie de o imagine generală a unei zone, cum ar fi organele dvs. interne, sau din cauza unei fracturi sau a unui traumatism cranian, se va recomanda în mod obișnuit o scanare CT.

Cel mai probabil, medicul dumneavoastră vă va recomanda una dintre interventiile de mai sus in functie de simptomele dumneavoastra.