Investigații RMN GRATUITE, NELIMITATE și RAPIDE pentru cele 7 tipuri de „Monitorizări” pentru pacienții asigurați.

Vezi pașii

Știați că pacienții asigurați pot beneficia de RMN cu programare rapidă dacă pe biletul de trimitere pentru investigații RMN este precizat termenul „Monitor”?

Pacienții asigurați care au bilet de trimitere pentru RMN de la medicul specialist erau nevoiți să aștepte uneori chiar și mai bine de 3 luni pentru a-și efectua gratuit investigațiile, conform unei liste de așteptare.  

Datorită unor modificări legislative (Ordinul nr. 868/542/2011 – http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/129012  cu modificările și completările ulterioare), anumite categorii de pacienți pot beneficia de programare gratuită rapidă, cu condiția ca pe biletul de trimitere să fie menționat termenul “Monitor”.

Asta înseamnă că vă putem programa în aceeași lună, fara să vă mai introducem pe lista obișnuită de așteptare, chiar daca la momentul solicitarii am epuizat plafonul alocat de CNAS pentru investigații decontate!

Ce trebuie să faceți pentru a beneficia de această facilitate?

Să întrebați medicul specialist dacă vă încadrați la una din cele 7 tipuri de Monitorizari și să vă asigurați că pe biletul de trimitere este menționat “Monitor 1,2…7”.

Unde anume pe biletul de trimitere trebuie să fie precizat „Monitor 1,2…7”?

În dreptul secțiunii “Diagnostic” – ⇓ Vezi imagine ⇓Monitor - iRM - Investigatii de inalta performanta pentru tine!

Care sunt categoriile de pacienți care se încadrează la cele 7 Monitorizări?

Monitor 1 – pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu COVID-19 după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare;

Monitor 2 – pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli oncologice;

Monitor 3 – pentru monitorizarea pacienților cu diabet zaharat;

Monitor 4 – pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli cardiovasculare;

Monitor 5 – pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli rare;

Monitor 6 – pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli neurologice;

Monitor 7 – pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli cerebrovasculare.

 

Care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgeți?

  1. Mergeți la medicul specialist.
  2. În situaţia în care se recomandă investigaţii paraclinice și vă încadrați la una dintre categorii, medicul specialist scrie biletul de trimitere, menționează pe el Monitor 1, 2…7, semnează și pune parafa.
  3. Medicul specialist vă informează că beneficiați de facilitatea de a vă programa rapid la orice centru de investigații paraclinice aflat în raport contractual cu CNAS. Dacă omite, îl puteți întreba dvs dacă vă încadrați la una dintre categorii și vă asigurați că a menționat pe biletul de trimitere Monitor 1, 2…7.
  4. Odată ce aveți biletul de trimitere pentru investigații RMN, ne contactați telefonic la 021.9967 și precizați că aveți bilet de trimitere cu Monitor 1,2….7.
  5. Noi vă programăm prioritar, chiar dacă la momentul solicitarii am epuizat plafonul alocat de CNAS pentru investigații decontate.

.

 
Cere mai multe informatii !