Activitatea Biomed Scan se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

Cat de mult conteaza un control la cardiologie?

O inima sanatoasa o intreţinem cu un stil de viaţa sanatos dar si cu un control la cardiologie fie cand medicul de familie ne recomanda fie chiar din proprie initiativa. Dincolo de faptul ca bolile cardiovasculare sunt multe şi grave, ce este interesant de stiut este ca, potrivit ultimelor statistici, Romania se afla, deja, in topul ţarilor „fruntaşe” la acest capitol.

Cunoaşterea in scop preventiv a catorva parametri cardiovasculari precum tensiunea arteriala (TA), patologia valvulara, anomalii de ritm (palpitatii, batai suplimentare) se poate face azi cu mijloace puţin costisitoare.

In acest sens, clinica noastra poate efectua pentru dvs investigatii cardiologice neinvazive. Pentru a ajuta prevenirea si tratamentul patologiei cardiovasculare, clinica dispune de ecograf ultramodern si de inalta performanta din gama Hitachi, de monitorizare holter ECG sau/si TA si de pulsoximetru.

Programati-va chiar azi la cardiologie si beneficiati de un pachet promotional special:
Consultatie + ecografie + ekg + pulsoximetrie la doar 199 de lei (redus de la 300 de lei)
.

Investigatii

Ecografia cardiaca este o investigatie neinvaziva si nedureroasa care prin intermediul ultrasunetelor creaza imagini ale inimii dvs. Informatiile astfel furnizate indica medicului marimea inimii, functionalitatea cordului, a cavitatilor si valvelor inimii dvs.
Aparatul folosit pentru ecografia cardiaca  se numeste ecocardiograf si foloseste o sonda exterioara care se plaseaza pe torace si care furnizeaza imagini cu inima dvs.

Ecografia cardiaca poate dura intre 15-30 minute.

Ecograful clinicii este un aparat de ultima generatie (2019) din gama Hitachi – modelul Arietta V70, cu imagini de o calitate deosebita.

Este important de stiut ca nu exista nici un fel de risc asociat cu ecocardiografia (nici pentru fat in cazul femeilor gravide).

Suna chiar azi pentru o programare la consultatie sau ecografie cardiaca!

Un monitor Holter este un dispozitiv care inregistreaza in mod continuu ritmul inimii in timpul activitatilor de zi cu zi, de obicei pe o perioada de 24 ore.

Monitorizarea Holter ECG va ajuta sa aflati cum raspunde inima dumneavoastra la activitatea normala sau la folosirea anumitor medicamente. Holterul de tensiune arteriala (TA) este un dispozitiv utilizat in diagnosticarea hipertensiunii si prin aceasta se poate urmari eficienta tratamentului antihipertensiv.

De ce se face monitorizarea Holter ECG ?

Exista multe motive pentru care medicul poate solicita acest test:

 • pentru a ajuta la detectarea batailor neregulate ale inimii (aritmii cardiace)
 • pentru a ajuta la evaluarea durerii toracice
 • pentru a ajuta la verificarea activitatii inimii dupa un atac de cord
 • pentru a ajuta la verificarea activitatii inimii dupa ce a fost introdus un stimulator cardiac
 • pentru a ajuta la verificarea efectului folosirii unor anumite medicamente
 • pentru a ajuta la descoperirea cauzelor anumitor simptome, cum ar fi dificultati de respiratie, ameteli, stare de confuzie sau lesin

Cum ar trebui sa va pregatiti pentru monitorizarea Holter ECG ?

Purtati haine lejere, cu o camasa sau bluza cu nasturi in fata. Este necesara eliminarea pilozitatii toracice in vederea explorarii. Acest lucru va ajuta la mentinerea electrozilor lipiti de piele. In afara de aceasta, nu exista nici o pregatire speciala pentru acest testul Holter monitorizare ECG. Puteti manca si bea inainte de acest test.

In timp ce purtati monitorul Holter, continuati sa desfasurati activitatile obisnuite. Vi se va cere sa tineti un jurnal in care sa notati activitatile dumneavoastra, medicamentele folosite, si simptomele aparute in timpul purtarii monitorului.
Este important sa pastrati monitorul uscat.

Alte recomandari in timpul folosirii holterului ECG:

 • Nu faceti dus sau baie pana cand monitorul nu este scos
 • Este posibil sa va stergeti cu buretele, dar aveti grija sa nu se ude monitorul
 • Nu deconectati firele sau electrozii. Acest lucru va intrerupe inregistrarea
 • Evitati urmatoarele:
 • apropierea de magneti
 • detectoare de metal
 • zone de inalta tensiune

Dispozitivele din dotarea clinicii noastre dispun de buton „eveniment”. Apasati acest buton atunci cand aveti orice simptom. Atunci cand este apasat butonul EVENIMENT, acesta „marcheaza” in inregistrare.

Rezultatele testului Holter monitorizare ECG/TA

Reveniti la cabinetul unde vi s-a instalat monitorul, la ora la care ati fost programat. Monitorul si electrozii vor fi debransati.

Inregistrarea va fi analizata de un computer care va tipari un raport. Medicul dumneavoastra va analiza raportul si jurnalul dumneavoastra si va explica semnificatia rezultatelor. In functie de acest test, medicul va poate recomandate explorari sau tratamente suplimentare pe care le va discuta cu dumneavoastra.

Suna chiar azi pentru o programare la consultatie sau ecografie cardiaca!